F.A.Q.

Kan ik als particulier aankopen?

Scheys Beton werkt niet rechtstreeks met particulieren. Via uw bouwhandelaar of tuinaannemer kan u onze materialen aankopen.

Wanneer kan ik een bestelling afhalen?

Dit kan van maandag tot vrijdag, tussen 8 uur en 16 uur.

Kan ik bij Scheys Beton terecht voor stortbeton?

Neen, wij maken enkel afgewerkte betonproducten in onze fabriek.

Wat is kalkuitbloei?

Witte vlekken op je klinkers of tegels? Dat is kalkuitbloeiing. Een natuurlijk proces dat zich bij alle producten op basis van beton kan voordoen. Beton wordt gemaakt van natuurlijke producten; zand, grind, cement en water. Door de samenvoeging van cement en water wordt er vrije kalk gevormd. Deze is wit van kleur en verschijnt wanneer beton na een regenbui opdroogt. Kalk is de enige stof in beton die niet gebonden is door andere grondstoffen. Hierdoor kunnen er witte vlekken of een witte waas op de klinkers of tegels ontstaan. Pas als alle vrije kalk uit de beton verdwenen is, gaan de witte vlekken weg. Dit is een natuurlijk verschijnsel en verdwijnt door regelmatig gebruik en onder invloed van neerslag. 

Kan een betonklinker verkleuren?

Ja, dat kan. Onder invloed van fel zonlicht en zure regen verliezen ze kleur. De intensiteit van de kleuren kunnen het eerste jaar verzachten. Dit is een natuurlijk verouderingsproces van gekleurde betonproducten.

Kunnen er kleurverschillen binnen één bestelling voorkomen?

Onze klinkers en tegels worden gemaakt met natuurlijke grondstoffen. Er zijn kleine kleurafwijkingen mogelijk. We raden daarom aan om bij plaatsing klinkers of tegels van verschillende paletten te mengen.

Hoe verwijder ik het best mosvorming en vervuiling op mijn klinkers en tegels?

Gebruik zeker geen hoge drukreiniger omdat daardoor de klinker poreuzer wordt en dus sneller vuil wordt. Na de winterperiode gebruikt u best een ecologisch verantwoord reinigingsmiddel zoals Biomix ATM dat uw klinkers en tegels op een milieuvriendelijke manier ontdoet van eventuele groenaanslag en vervuiling.

Waarvoor dient een straatlaag?

De straatlaag vangt kleine dikte verschillen in de klinkers of tegels op. Daarom mag je de straatlaag niet verdichten. Trek de straatlaag gelijk met een rei, ongelijke diktes leiden tot vervorming. Bij een te dunne laag ontstaan er hoogteverschillen tussen de klinkers. In het geval van een te dikke straatlaag krijg je verzakkingen. Plaats de klinkers op een straatlaag van ± 4 à 5 cm die bestaat uit grof rivierzand 0/4 of bij voorkeur een pofiersplit 2/4. Vermijd cementhoudende materialen in de straatlaag daar deze kunnen aanleiding geven tot vlekvorming en kalkuitbloeiingen. Bij het aftrillen van de klinkers wordt de straatlaag mee verdicht.

Hoe voorkom ik beschadigingen als ik mijn klinkers aftril?

Gebruik een trilplaat met rubberen zool. Deze moet proper zijn, resten van stabilisé kunnen schuren en zo vlekken veroorzaken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.