Loading

Historiek Scheys Beton

Scheys Beton, een familieverhaal

Het verhaal van Scheys Beton vangt aan begin vorige eeuw als handel in bouwmaterialen en kolen.

Met de opkomst van de industrialisatie beslist Scheys zich te specialiseren in de productie van betonblokken.

Reeds in 1976 start de productie van gekleurde betonproducten, met de aankoop van een eerste Amerikaanse Columbia machine. Zo ontstaat Scheys Beton die een pioniersrol zal spelen in de ontwikkeling van hoogwaardige gekleurde zichtbetonstenen.

Met de overname in 1995 door de familie Frederickx blijft Scheys Beton een familiale kmo die staat voor kwaliteit, service en flexibiliteit. 1995 is ook het jaar dat de eerste getrommelde Columbias klinkers worden geproduceerd, waarmee het startschot is gegeven voor de uitbouw van een volledig gamma aan tuinproducten. Tevens wordt overgeschakeld van de productie van gekleurde betonblokken naar gekloven betonstenen.

In 2001 wordt geïnvesteerd in een nieuwe state-of-the-art fabriek die er zal voor zorgen dat Scheys Beton, mede door de steeds aanhoudende investeringen en productontwikkelingen, een vaste waarde wordt op de tuinmarkt.

Een laatste belangrijke datum in onze historiek is 2014. In dat jaar ontwikkelt de firma Scheys Beton het innoverende, gepatenteerde Stackton droogstapelsysteem.

Het Stackton systeem heeft intussen zijn succes bewezen en onderstreept het innoverende en kwaliteitsbewuste karakter van onze familiale kmo.

Bezoek Ons

U kan onze producten steeds in het echt bekijken bij één van onze verdelers of in ons toonpark in Lubbeek.

Maandag tot vrijdag van 07.00 tot 17.00 uur.