Loading

Aandachtspunten voor Klinkers

  • Geschreven door Scheys Beton op in de categorie Tips.

Aandachtspunten voor Klinkers

Kwaliteit en maatvastheid:

Scheys Beton produceert al jaren Columbias klinkers. Dat doen we met de modernste machines en volgens de nieuwste productie- en bewerkingstechnieken. Voor Scheys Beton gaat kwaliteit boven alles. Columbias klinkers bieden u tal van belangrijke voordelen. Door het productieprocédé hebben deze klinkers een glad en volledig verdicht oppervlak, waardoor vervuiling en vergroening zich minder gemakkelijk vastzet in de poriën van de klinker.
De kleuren van onze Columbias klinkers komen beter tot hun recht. Let op de mooie en levendige kleurschakeringen als resultaat.
Columbias klinkers zijn gegarandeerd maatvast in de dikte, waardoor een perfecte plaatsing mogelijk is. Om een strakke lijn aan te houden bij de plaatsing is elke klinker voorzien van een inkeping dat de legrichting van de klinker aanduidt.


Kalkuitbloeiing:

Aan de oppervlakte van betonproducten verschijnen soms witte vlekken of een witte sluier. Het gaat hier om kalkuitbloei dat onder bepaalde klimaatomstandigheden kan optreden. Dit is een natuurlijk verschijnsel dat zich kan voordoen bij cementgebonden producten. Kalkuitslag heeft geen invloed op de kwaliteit of duurzaamheid van het product. Na verloop van tijd vermindert de uitslag en verdwijnt het uiteindelijk vanzelf.


Mosvorming en vervuiling:

Op alle harde oppervlakten komt mosvorming voor. En ook vervuiling is niet uit te sluiten. In de handel zijn producten verkrijgbaar om algen, mossen en vervuiling te verwijderen. Nochtans volstaat het dikwijls om de klinkers regelmatig af te borstelen en af te spoelen met de tuinslang. Na de winterperiode kan u de klinkers reinigen met verdund bleekwater. Gebruik ongeveer 1 L bleekwater op 10 L water. Gebruik liever geen hogedrukreiniger omdat daardoor de klinker poreuzer wordt en dus steeds sneller vuil wordt.


Behandeling bij vorst:

Gebruik in vorstperiodes geen solventen of dooizouten. Beter is het om gewoon wit zand te strooien.


Beschermende maatregelen:

Bescherm uw klinkers preventief. Behandel ze met specifieke producten die in de handel verkrijgbaar zijn. Of poets ze met witte vlokkenzeep of Marseillezeep. Ze tasten uw klinkers niet aan. Denk eraan regelmatig de voegen van uw klinkers in te borstelen met zuiver gewassen zand.